Selamat Datang ke Laman Rasmi

YAYASAN BUNGA RAYA

Firman Allah swt yang bermaksud:

“Orang-orang yang menafkahkan hartanya di malam dan di siang hari secara tersembunyi dan terang-terangan maka mereka mendapat pahala di sisi Tuhannya. Tidak ada keraguan terhadap mereka dan tidak (pula) mereka bersedih hati.” — (Al-Baqarah: 274)

Tentang Kami

Yayasan Bunga Raya (YBR) menawarkan khidmat kepada segmen masyarakat yang memerlukan pembelaan sebagai sebahagian dari tanggung jawab bersama demi memperkukuhkan kelestarian kemanusiaan dengan visi dan misi yang jelas, realistik serta boleh dicapai.

Memperkukuhkan kelestarian Kemanusian

Mengembelingan dana yang kukuh secara efektif

Pengurusan dana yang Amanah, efisien, telus dan berkualiti

Memperlengkapkan keperluan kumpulan sasaran

Nilai

Integriti dan Kualiti

Fokus

Kebajikan | Pendidikan | Kesihatan

Antara program yang dijalankan YBR

Rumah Anak Yatim YBR

Bantuan Makanan Asas untuk Keluarga B40

Program Sarapan Pagi untuk Pelajar Sekolah Rendah

Program Tamanni untuk Pelajar IPTA/IPTS

Program Food for Siswa di kediaman pelajar universiti

Program Kembali ke Sekolah untuk Pelajar Sekolah Menengah dan Rendah

Program Sunathon untuk murid-murid sekolah rendah dalam kategori B40

Bagaimana Anda Boleh Membantu Kami?

YBR diasaskan atas semangat kesukarelaan. Berminat menjadi sukarelawan YBR? Sila hubungi KPO untuk maklumat lanjut.

Kami sentiasa mengalu-alukan sumbangan makanan asasi seperti beras, minyak masak, gula, tepung dan sebagainya untuk diagihkan kepada golongan asnaf. Sila hubungi KPO YBR untuk maklumat lebih lanjut.

Sebarang bantuan kewangan kepada YBR boleh disalurkan melalui Online Banking atau Cheque.

Bagi menjayakan semua program dan aktiviti yang sedang dan yang akan dilaksanakan, YBR dengan rendah hati memohon sumbangan dari seluruh lapisan masyarakat termasuk individu, organisasi syarikat dan badan korporat

yayasanbr@gmail.com